0
Begrippen EN TIPS


Boeker
Een boeker werkt bij een modellenbureau en bemiddelt tussen model en opdrachtgever.


Boeking
Als de klant jou definitief wil boeken en jij bent beschikbaar, krijg je van de boeker bericht met alle informatie over de opdracht. Als je akkoord gaat, is afspraak ook echt afspraak en ben je niet meer beschikbaar voor een andere boeking.


BMCB
Galucci is lid van de branchevereniging BMCB die de belangen van zowel de modellen als de aangesloten bureaus behartigt. Het lidmaatschap van de BMCB is een keurmerk; de betrouwbaarheid van ons bureau is hiermee gewaarborgd. Lees meer op de site: www.bmcb.nl


Call-back
Als het oog van de opdrachtgever tijdens een casting op jou is gevallen, kan het zijn dat je samen met een aantal modellen nog een keer terug moet komen. Dit noemen we een call-back. Zo’n call-back is bedoeld om alle twijfels bij de klant weg te nemen en hopelijk kiest hij uiteindelijk voor jou!
Tijdens een call-back verdien je net als bij een casting niets. Natuurlijk is de kans bij een call-back groter dat de opdracht naar jou gaat.


Casting
Een casting is een ontmoeting tussen de klant en verschillende modellen. De klant bepaalt na de casting voor welke modellen hij kiest. Voor een casting krijg je niet betaald.


Castingbureau
Een castingbureau zoekt geschikte acteurs voor de bezetting van rollen in film, toneel en tv.


Fashion model
Een fashion model heeft de juiste maten en het uiterlijk dat ontwerpers aanspreekt en is op vele terreinen inzetbaar, voor de camera of op de catwalk bijvoorbeeld. Een fashion model heeft hoofdzakelijk werkzaamheden op gebied van mode en werkt veel internationaal.


Gegevens
Jouw persoonlijk gegevens moeten altijd up-to-date en bekend zijn bij het modellenbureau. Als er iets verandert met betrekking tot je adresgegevens of bereikbaarheid, laat het ons weten. Zijn je maten veranderd, heb je iets belangrijks in je uiterlijk veranderd, heb je een litteken; maak het aan ons kenbaar!


Goed - weer - boeking
Soms komt het voor dat een klant een model geboekt heeft in de vorm van een ‘goed-weer-boeking’. Voor een afgesproken datum dient het model stand-by te staan. Laat het weer het toe, dan gaat de boeking door. Is het weer te slecht, mag de klant het model tot driemaal toe kosteloos annuleren. Dit kan tot een paar uur voor de boeking geschieden.


Go-sees
Galucci maakt voor jou een afspraak bij een opdrachtgever zodat je persoonlijk je portofolio en jezelf kunt laten zien.


Hairstylist
De hairstylist is een persoon die ervoor zorgt dat je kapsel goed in model wordt gebracht.


Kinderarbeid
Deze link geeft alle informatie met betrekking tot kinderarbeid.


Kleding
Zodra Galucci van de opdrachtgever te horen krijgt welke kleding je mee moet nemen, geven wij dat aan je door. Zorg ervoor dat kleding en schoenen er altijd schoon, netjes en verzorgd uitzien. Heb je een gewenst kledingstuk niet en kun je het ook nergens lenen? Laat het ons weten. Wij zoeken dan gezamenlijk naar een oplossing. Het is verstandig om altijd meerdere kledingstukken, schoeisel, accessoires enz. mee te nemen. Beter te veel dan te weinig!


Look-a-like
Een look-a-like is een persoon die qua uiterlijk, uitstraling en beweging op een bekende persoonlijkheid lijkt.


Make-up
Voordat je naar een opdracht gaat, zul je van ons altijd te horen krijgen hoe je haar en make-up moet zitten. Als je zelf je make-up moet verzorgen, neem dan altijd voldoende spullen mee.


Modellenbureau
Een modellenbureau bemiddelt modellen voor reclame- en modefotografie.


Opdrachten
Je bent je eigen visitekaartje en ook die van ons.
Als je op een fotoshoot of -set bent, denk hier dan aan:
Neem nooit vrienden of vriendinnen mee naar de set. Dit is erg onprofessioneel en kan storend zijn voor anderen.
Praat nooit tegen opdrachtgevers of andere modellen over geld. Ook dit is erg onprofessioneel.
Bel meteen als je denkt dat er iets niet klopt.
Onderteken nooit iets wat niet met Galucci is overlegd!
Luister goed naar de instructies van de fotograaf of regisseur.

Van tevoren zullen wij je altijd zeggen tot hoe laat het kan duren. Houd er natuurlijk rekening mee dat een opdracht soms erg kan uitlopen. Plan dus geen andere afspraken meteen na de eindtijd.


Optie
Als de klant nog niet zeker weet of hij je wilt boeken, zet hij je in optie. Dat wil zeggen dat je niet zeker weet of de opdracht voor jou doorgaat. Meestal hoor je dit een dag van te voren.


Presentatiemateriaal
Om jou zo goed mogelijk te kunnen presenteren bij onze klanten hebben wij goed presentatiemateriaal nodig. Dit houdt in: goede, professionele foto’s maar ook een actuele omschrijving van je maten en uiterlijk. Zorg dus altijd dat je profiel bij ons up-to-date is en breng ons op de hoogte van veranderingen aan jezelf. Verrassingen helpen niet mee bij het verkrijgen van een opdracht.


Provisie
Alle modellen, alsmede visagisten/stylisten betalen 20% provisie over het honorarium. Wanneer je wordt uitbetaald, is deze provisie er al vanaf getrokken. Betalingen door Galucci aan de modellen geschieden acht weken na opdrachtdata.


Reiskosten
Reiskosten worden vergoed vanaf Maastricht. Tenzij Galucci anders heeft afgesproken met de opdrachtgever.


Request
Hier wordt een model naar aanleiding van de portofolio uitgenodigd voor een casting.


Setcards
Als je een portofolio hebt opgebouwd, kunnen setcards voor je worden gemaakt. Dit kun je vergelijken met een visitekaartje op A5 formaat. Op de voorkant van je setcard staat een close-up, op de achterkant een aantal kleinere foto’s plus je maten. We maken ook digitale setcards, omdat er tegenwoordig veel gebruik wordt gemaakt van tablets en smartphones.


Special model
Dit model voldoet niet aan de standaardeisen van een fashion model, maar heeft wel iets ‘speciaals’ en een goede uitstraling. Een special model wordt ingezet voor reclame-opdrachten (alles behalve mode)


Stylist
Deze persoon kiest de kleding, schoenen en accessoires voor de opdracht. Hij/zij bepaalt samen met de fotograaf/reclamebureau de sfeer die moet worden neergezet.


Tearsheets
Een tearsheet is een afdruk van de foto’s die gepubliceerd zijn in een magazine, het bewijs van een geleverde opdracht.


Uiterlijk
Zorg dat je altijd goed verzorgd bij een opdracht aankomt! Blijf natuurlijk; ga bijvoorbeeld niet een dag voor een opdracht naar de kapper en zorg dat je nagels er verzorgd en naturel uitzien. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.


Visagist
De visagist is een persoon die ervoor zorgt dat je er goed uitziet. Hij/zij zorgt voor een goede foto of film make-up.

Website
Galucci heeft een online modellenbestand waar alle modellen via een zoekmachine gepresenteerd worden. In een mum van tijd kan een opdrachtgever zien wat Galucci te bieden heeft.


Zorg dat je op tijd bent!
Als je geboekt bent voor een opdracht, zorg dan altijd dat je ruim op tijd aanwezig bent! Zoek dus van tevoren uit hoe je er kunt komen. Voor reisinformatie kun je altijd 9292ov.nl raadplegen, of de startpagina’s van één van de routeplanners. Zorg dat je ons nummer hebt en eventueel die van de opdrachtgever. Wanneer je door een onverhoopte reden toch te laat dreigt te komen, stel ons altijd daarvan op de hoogte.

GALUCCI INT. MODEL & CASTING AGENCY

Galucci is een internationaal werkend modellenbureau en is gevestigd in Maastricht. Met haar centrale positie in de Limburgse hoofdstad bekleedt Galucci een centrale positie binnen de Euregio, al sinds 1989. Galucci speelt daarom een voortrekkersrol in Zuid-Nederland en de Euregio en is een bekend gezicht binnen de casting- en modellenwereld.LINKS

ALGEMENE VOORWAARDEN

VEELGESTELDE VRAGEN

BEGRIPPEN EN TIPS


CONTACT

Wilhelminasingel 127
6221 BJ,Maastricht NL
+31 (0)43 325 78 69
info@galucci.nl© Copyright Galucci Int. Model & Casting Agency 2022. All Rights Reserved.